Χειμώνας-Αξεσουάρ

Συμβουλές και tips για οδήγηση με χειμωνιάτικο καιρό

Με αυτό το άρθρο θα θέλαμε να δώσουμε συμβουλές για το χειμώνα που διανύουμε. Τι πρέπει να κάνουμε σε περιπτώσεις που χρειάζεται να οδηγήσουμε, αλλά έξω χιονίζει; Μέσα από βίντεο και φωτογραφίες θέλουμε να δείξουμε πως δεν είναι και τόσο δύσκολη η τοποθέτηση αλυσίδων με ιμάντες. Ακόμη, η δημιουργία ζέστης στο παγωμένο περιβάλλον ενός πρωϊνιάτικου δρομολογίου, μπορεί να γίνει παιχνιδάκι με απλές και πρακτικές λύσεις.

Αλυσίδες χιονιού

Η επαφή με τα χιόνια και τον πάγο απαιτεί την κατάλληλη προετοιμασία και τον ανάλογο εξοπλισμό. Οι αλυσίδες χιονιού (αντιολισθητικές αλυσίδες) αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ για τις ασφαλείς εξορμήσεις το χειμώνα. Σε ενδεχόμενο που τις χρειαστούμε, πρέπει να έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις για τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας. Να έχουμε οπωσδήποτε μαζί μας γάντια. Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν κινούμαστε ποτέ πάνω από 50 χλμ/ ώρα. Τέλος, μην τις φοράμε όταν δεν έχει χιόνι γιατί θα καταστρέψουν τα ελαστικά μας.

  • Αλυσίδες χιονιού σκάλα με ιμάντες 8 τεμάχια – OEM σε δύο μεγέθη SMALL 165-250mm/ LARGE 225-275mm (39,00€). Το υλικό της είναι από κράμα ανοξείδωτου χάλυβα με μαγγάνιο. Έχει ειδικό πλαϊνό κάλυμμα για την προστασία των ελαστικών. Επίσης, ο κάτοχος του αυτοκινήτου έχει τη δυνατότητα επιλογής για το πόσες αλυσίδες να φορέσει σε κάθε τροχό. Ωστόσο, προτείνεται το ελάχιστο 3 σε κάθε τροχό κίνησης. Είναι κατάλληλες για οδόστρωμα με πάγο, χιόνι ή λάσπη και προσαρμόζονται στα λάστιχα με έναν αυτόματο σταθερό σφιγκτήρα. Αποτελούνται από ανθεκτικό υλικό που αντέχει σε πίεση και χαμηλές θερμοκρασίες.

  • Οι Αλυσίδες Χιονιού Νέου Τύπου ΟΕΜ 2020(29,50€)είναι κατάλληλες για το χιόνι και τον πάγο. Επίσης, είναι κατάλληλες για όλα τα αυτοκίνητα. Έχουν ανθεκτικό υλικό που μας επιτρέπει να κινούμαστε με ασφάλεια σε ολισθηρό έδαφος, χωρίς κίνδυνο ολίσθησης των τροχών. Τέλος, συνιστάται να τοποθετούνται σε ελαστικά μήκους έως 235 mm.

  • Οι πλαστικές αλυσίδες χιονιού για το αυτοκίνητο Universal OEM(9,70€), είναι συμβατές με όλους τους τύπους ελαστικών πλάτους από 17.5cm έως 29.5cm. Επίσης, έχουν εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας TPU πολυμερές και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές. Τα δοντάκια που διαθέτουν, βοηθούν στην καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι, στον πάγο και στη λάσπη.

Πώς να ζεσταθεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου γρηγορότερα;

Ας θυμηθούμε λίγο πως είναι τα πράγματα για τους περισσότερους από εμάς. Νωρίς το πρωί φεύγουμε από το σπίτι, είτε γιατί πρέπει να μεταφέρουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, είτε για να μεταβούμε στην εργασία μας εγκαίρως και χωρίς αργοπορίες. Ως αποτέλεσμα, το αμάξι αργεί κατά πολύ να ζεσταθεί και εμείς παγώνουμε στις θέσεις μας!

Τι μπορούμε άραγε να αλλάξουμε στην καθημερινότητα μας ώστε το δρομολόγιο να γίνει πιο ευχάριστο;

Για την θέρμανση του αυτοκινήτου μας υπάρχουν αρκετές επιλογές, ωστόσο παρακάτω προτείνουμε είτε κάποιος να τοποθετήσει διακριτικό αερόθερμο στο ταμπλό του αυτοκινήτου του, είτε να βάλει θερμαινόμενα καθίσματα.

Αερόθερμο αναπτήρα αυτοκινήτου

Η τάση λειτουργίας του είναι 12V, η κατανάλωση ρεύματος είναι 13 αμπέρ, στα 150 watt, με μήκος καλωδίου τροφοδοσίας περίπου 2 μέτρα, οι διαστάσεις του είναι 17x14x9 εκατοστά. Διαθέτει αναδιπλούμενη λαβή για το ξεπάγωμα του παρμπρίζ και η τροφοδοσία του ρεύματος γίνεται από τον αναπτήρα. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του κινητήρα. Μπορεί να τοποθετηθεί με βίδες ή αυτοκόλλητη ταινία. Τέλος είναι αερόθερμο αυτοκινήτου και ανεμιστήρας σε ένα.

Ένα ακόμη μοντέλο που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας είναι το αερόθερμο αυτοκινήτου Auto Heater Fan (10.00€). Είναι η επόμενη έκδοση από το παραπάνω μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του είναι παρόμοια.

Θερμαινόμενα καθίσματα

Τα Θερμαινόμενα καθίσματα(24.00€-24.70€) είναι ιδανικά για χρήση στο αυτοκίνητο, στο σπίτι ή στο γραφείο. Η κάθετη και κυκλική κίνηση που συμβαίνει στο εσωτερικό τους ανακουφίζει από την ένταση, τον πόνο και το στρες. Είναι κατάλληλα για την πλάτη, το λαιμό και τους ώμους. Είναι μια καλή λύση για μεγάλες διαδρομές οδήγησης αλλά μπορείτε και να τα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση ή απλά χαλαρώνετε.

Κουκούλες αυτοκινήτου

Για το τέλος αφήσαμε τις κουκούλες οι οποίες θα προστατέψουν το αυτοκίνητό μας από κάθε καιρική συνθήκη. Συνήθως οι κάτοικοι περιοχών με ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες προετοιμάζονται καταλλήλως από νωρίς για να αποφύγουν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις. Ανάλογα με το μέγεθος του κάθε αυτοκινήτου ο οδηγός επιλέγει και την αντίστοιχη κουκούλα.

Έτσι συνήθως τα μικρά αμάξια επιλέγουν τη MEDIUM 4,25m(μήκος) X 1,63m(πλάτος) X 1,17m (ύψος)(49,50€). Τα λίγο μεγαλύτερα τη LARGE 4,75m(μήκος) X 1,75m(πλάτος) X 1,17m(ύψος)(52,00€). Για ακόμη μεγαλύτερα αυτοκίνητα υπάρχει η XLARGE 5,25m(μήκος) X 1,75m(πλάτος) X 1,17m(ύψος)(55,00€), και τέλος για Suv/ Jeep υπάρχει η JEEP LARGE 4,75m(μήκος) X 1,93m(πλάτος) X 1,43m(ύψος)(60,00€).

Αξεσουάρ αυτοκινήτου

Καλό είναι λοιπόν πριν βγούμε στους δρόμους το χειμώνα, να έχουμε στο νου μας μερικές απλές συμβουλές για τη χειμερινή οδήγηση. Να βλέπουμε και να μας βλέπουν, για οδήγηση χωρίς προβλήματα και καθαρά παρμπρίζ προτείνουμε το αντιπαγωτικό παρμπρίζ Ice Off 500ml feral -40 °C (6,50€) και το καθαριστικό αντιπαγωτικό παρμπρίζ 250ml-feral(2,00€). Δεν τρέχουμε, δεν πετάμε νερά, οδηγούμε με «μία ταχύτητα κάτω», οδηγούμε χωρίς απότομες κινήσεις και δεν πανικοβαλλόμαστε. Ιδιαίτερα συχνό είναι το φαινόμενο σχηματισμού πάγου επάνω στις επιφάνειες του αυτοκινήτου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και εξαιτίας μιας ενδεχόμενης χιονόπτωσης! Καθαρίζουμε τα παράθυρα, τους προβολείς και τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου και βάζουμε σε λειτουργία τους υαλοκαθαριστήρες σιλικόνης Nakamoto(4.00) ή Mitutoyo(6.00€) από tapandaola.gr! Έτσι έχουμε καλύτερη ορατότητα και είμαστε καλύτερα ορατοί από τους άλλους, ιδιαίτερα στο φρενάρισμα. Τέλος, καλού κακού είμαστε πάντα εφοδιασμένοι με τον εκκινητή μπαταρίας αυτοκινήτου έκτακτης ανάγκης 12V 68800mAh(42,00€) και τα καλώδια εκκίνησης μπαταρίας αυτοκινήτου(17,50€) από tapandaola.gr.

Facebook

Instagram

Η σελίδα tapandaola.gr